Proje Yük Taşımacılığında Kullanılan Araçlar

Proje yük taşımacılığı, standart taşıma kapsamından farklı ebat ve hacimlerdeki yüklerin ambalajlanarak, özel araç ve ekipmanlar kullanılarak taşınmasıdır. Buradaki hedef, standart dışı yüklerin hasarsız bir şekilde, belirlenen sürede ulaşması gereken lokasyona varmasıdır. Taşımacılıkta kullanılan araç ve ekipmanların ağır yük taşımacılığına uygun olması, sevkiyat yapılacak olan bölge ile ilgili prosedürlerin tam olması, yol analizlerinin yapılması ve zaman yönetiminin başarılı bir şekilde planlanması yapılmalıdır. Bundan dolayı proje yük taşımacılığı yapacak şirketin uzman bir kadrosunun olması gerekir.

Proje taşımacılığında sorunsuz ve doğru şekilde bir sevkiyat yapmak için izlenmesi gereken yollar vardır. Öncelikle planlama çalışması çok önemlidir. Rotanın belirlendiği bu aşamada en kısa ve en güvenli yol seçilmelidir. Sonrasında maliyet tablosunun oluşturulması da yapılması gereken bir adımdır. Bunları takip eden aşamada ise proje taşımacılığı için gerekli ekip ve ekipmanların temin edilmesi gerekir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra, sevkiyat için belirlenen güzergahların bağlı olduğu resmi kurumlardan alınması gereken izinler çok önemlidir. Ve son aşamada projenin bir bütün olarak değerlendirilerek, insan ve çevre sağlığına olan uygunluğu kontrol edilip, proje yük taşımacılığı için gerekli analiz yapılmış olur.

Diğer taşımacılık türlerine göre ekstra özen ve profesyonellik gerektiren bir taşıma sistemi olmasından dolayı hiçbir ayrıntı dikkatten kaçmamalıdır. Mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalardan birkaçıda, güzergah üzerindeki trafik yoğunluğu, yol üzerindeki tünel, köprü ve üst geçitlerin yüksekliğidir.

Proje yük taşımacılığında kullanılan araçlar, proje yüküne uygun olarak seçilmelidir. Doğru araç kullanılarak taşınamayan yükler, zarar görerek taşımada büyük problemler meydana getirebilirler. Kısaca özetlemek gerekirse proje yük taşımacılığı için kullanılacak araç özellikleri şu şekilde olmalıdır:

  • Standart üstü yük ve hacmi taşıyabilmeli,
  • Araçlar; uzayabilir, genişleyebilir ve açılabilir olmalı,
  • Mukavemetli ve akslı olmaları gerekmektedir.

Bunların yanı sıra yüklerin taşınması kadar, bunu taşıyacak personelinde güvenliği ve gerekli eğitimi almış olması da önemlidir. Taşınan yükün içeriğine göre baret, iş gözlüğü, iş eldiveni gibi koruyucu ekipmanlar kullanılmalı. Özellikle de yanıcı ve patlayıcı maddeler taşınıyorsa, sürücü kesinlikle yanıcı maddelerle yüküne yaklaşmaması konusunda eğitim almış olmalıdır.

Tüm bu bilgilere hakim olan, deneyimli kadrosuyla proje taşımacılığı alanında dünya standartlarında hizmet veren MCL, güçlü altyapısıyla taşıma süreçlerini en iyi şekilde yöneterek, eksiksiz bir hizmet anlayışı sunmaktadır.
 

Teklif Talep Formu